5 snabba till Anne-Carin!

Publicerad 2014-02-10 16:47:00 i 2014,

Vi fortsätter att ta pulsen på tantkalas deltagarna, Anette var först ut i förra veckan och nu är det Anne-Carins tur att rapportera läget just nu för sina tre hästar!

Vad känns bäst i ridningen just nu?
Att alla tre är igång och känns fräscha! Totte börjar hitta tillbaka till hur han var innan hans lugna period och tycker det är superkul att komma igång. Eskil köper arbetet allt mer och bjuder till och med till ibland! Lilla Esther börjar få igång sin kropp och känns inte riktigt lika mycket unghäst längre.

Vad känns mindre bra/behöver ni jobba mera på?
Med Totte är det serierna! Det är svårt att få plats med 5 fyror på en diagonal om man är 183 i mankhöjd och inte riktigt är med på hur en serie ska fungera ännu. Just nu gör vi 3 på en diagonal och det kan kännas tight ibland..
 
Med Eskil är det bärigheten och bytena. Vissa byten är super och vissa är platta. Sedan måste han inse att man måste kunna ta i och öka traven om domarna ska tycka om honom.

Med Esther, styrka!
 
Favoritövning just nu?
Som alltid, på alla hästar - enkla byten! Viktigaste rörelsen av dom alla! Styrka, balans, smidighet, lydighet, till och med bättre än ett Kinderägg....
 
Hur ser en vanlig träningsvecka ut?
Dom jobbas i ridhuset 4 av 5 vardagar, lediga en vardag.
På helgen rids som antingen ut eller tävlar. Esther får en dag med tömkörning varje vecka och går ut i skogen även en vardag.
 
När blir första starten för i år?
Eskil ska debutera (om det går enligt planerna) msv B på lördag och planen är att starta Totte i Msv A i början av Maj, om vi har trasslat ut bytena :-)
Esther, när hon är stark nog.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tantkalaset - Vad är det? Jo, vi är en liten utvald grupp med ambitiösa dressyrryttare från S:t Georgenivå, alla med en eller flera bra hästar i träning. Vi träffas ca 4-5ggr/år och tränar 2 dagar för Tinne Wilhelmsson Silfvén. Utöver själva ridningen får vi inspiration, gemenskap och erfarenhetsbyte tillsammans. Alla deltagare i kalaset har drivet att träna och vilja komma någonstans inom dressyren, samt att vilja ha ett stöd i sin utveckling i form av "ryttarkollegor" samt bra träningstillfällen med topp tränare! Tantkalaset är inspirerat av andra liknande koncept.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela